Week van het Leven 2021

6 t/m 13 november 2021

Maak de Week van het Leven mogelijk!

Tijdens de Week van het Leven van 2021 willen we opnieuw aandacht vragen voor de positie van ongeboren kinderen én voor betere hulp aan vrouwen die onbedoeld zwanger zijn. Dit jaar mocht u kiezen  welke campagneboodschap de samenleving te zien krijgt tijdens de Week van het Leven. De uitslag is bekend: het wordt ‘Bekijk het eens van de andere kant!’ Wilt u de Week van het Leven mogelijk maken? U kunt hieronder doneren. Namens de allerkleinsten alvast hartelijk dank! 

Naast deze campagneboodschap komt de organisatie van de Week van het Leven met een nieuw project. Door het hele land zijn er hoopvolle initiatieven die jonge (aanstaande) moeders in een kwetsbare situatie ondersteunen. Deze hulp aan kwetsbare vrouwen verdient al onze steun. Daarom geven wij graag dit jaar bekendheid aan deze initiatieven. Tijdens de Week van het Leven kun je op deze initiatieven stemmen.

Kun je hulp gebruiken?

We beseffen dat het bespreekbaar maken van dit thema gevoelens en emoties kan losmaken. Bijvoorbeeld als je: onbedoeld zwanger bent en je een abortus overweegt; een abortus gehad en het daar moeilijk mee hebt; heel graag kinderen wil krijgen, maar dat dit (nog) niet gelukt is; vragen hebt over prenatale screenings; nadenkt over andere medisch-ethische vragen rond zwangerschap en geboorte. Wil je praten over wat jou is overkomen, zoek je een luisterend oor, wil je advies of heb je hulp nodig? Neem dan contact via het contactformulier. We helpen je graag! Benieuwd naar ervaringen van andere vrouwen? Lees ze hier.

Test je kennis

Wat weten mensen eigenlijk over ongeboren kinderen, abortus en de hulp die er mogelijk is? We stelden willekeurige Nederlanders een paar vragen hierover. Benieuwd naar hun antwoorden? Bekijk dan de video. Ben je benieuwd naar meer feiten en cijfers? Bekijk dan de filmpjes hierover eens of bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden.

De boodschap in beeld

Jozefien raakte onbedoeld zwanger

In deze video vertelt Jozefien haar verhaal. Zij raakte onbedoeld zwanger en in deze moeilijke periode twijfelde ze over abortus. Jozefien zocht hulp en het lukte haar om haar leven op orde te krijgen. Inmiddels is haar dochter geboren. „Het geeft me zoveel vreugde om haar te zien genieten. Natuurlijk zijn er ook moeilijke dingen als alleenstaande moeder, maar als ik haar hoor lachen, word ik gewoon blij.”

Bonicia raakte onbedoeld zwanger

Bonicia Reijke is achttien als ze onbedoeld zwanger raakt van haar vriend. Haar moeder ziet de toekomst van haar dochter in duigen vallen en dringt aan op een abortus. Bonicia gaat samen met haar vriend naar een abortuskliniek en als ze de echo ziet, weet ze welke keuze ze wil maken. Francina gaat met haar in gesprek over deze heftige periode in haar leven.

Nieuws

Reactie op klachten Week van het Leven: ‘Het gesprek over abortus mág confronteren’
07 december 2023

Reactie op klachten Week van het Leven: ‘Het gesprek over abortus mág confronteren’

‘Steun de Week van het Leven in 2023!’
01 september 2023

‘Steun de Week van het Leven in 2023!’

Reclame Code Commissie wijst alle klachten tegen Week van het Leven af
21 december 2022

Reclame Code Commissie wijst alle klachten tegen Week van het Leven af

Agenda