Video’s

Campagneboodschappen

Bekijk hier de campagne van 2022. Onderdeel van deze campagne zijn videocommercials, waarin ‘ervaringsdeskundigen’ Selena en Deborah vrouwen in eenzelfde situatie oproepen de nieuwe website www.onbedoeldezwangerschap.nl te bezoeken.

Videoboodschap 1

"Toen ik 16 was, werd ik zwanger. Ik was in paniek. Mijn familie dwong me voor abortus te kiezen. Op het laatste moment cancelde ik de afspraak. Ook daarna was het niet makkelijk, maar ik heb nooit spijt gehad. Ik ben zó dankbaar dat mijn zoontje in mijn leven is! Zoek jij ook hulp? Ga naar onbedoeldezwangerschap.nl. Dit is een initiatief van de Week van het Leven."

Videoboodschap 2

"Ik schrok ontzettend toen ik zwanger bleek te zijn. Meteen ging ik naar een abortuskliniek. Maar toen ik daar de echo zag, drong het tot me door: er is nieuw leven in mij! Dankzij goede hulp kon ik mijn kindje houden! Mijn dochtertje... ik ben zo gelukkig met haar! Zoek jij ook hulp? Ga naar onbedoeldezwangerschap.nl. Dit is een initiatief van de Week van het Leven."

Filmpjes over moeilijke keuzes tijdens je zwangerschap

Tijdens een zwangerschap kun je voor allerlei moeilijke keuzes komen te staan. Bijvoorbeeld als je onbedoeld zwanger bent en je een abortus overweegt. Of als je vragen hebt over prenatale screenings. Wil je praten over wat jou is overkomen, zoek je een luisterend oor, wil je advies of heb je hulp nodig? Neem dan contact via het contactformulier. We helpen je graag!

Bonicia koos voor haar kindje

Bonicia is achttien als ze onbedoeld zwanger raakt van haar vriend. Haar moeder ziet de toekomst van haar dochter in duigen vallen en dringt aan op een abortus. Bonicia gaat samen met haar vriend naar een abortuskliniek en als ze de echo ziet, weet ze welke keuze ze wil maken. Francina gaat met haar in gesprek over deze heftige periode in haar leven. Tijdens de Week van het Leven van 2021 vertelt ze haar verhaal.

Bekijk het moedige besluit van Selena

Selena was 16 toen ze zwanger raakte. Paniek? Ja, maar ook al snel een sterke overtuiging dat het leven in haar buik een kans verdiende. Ze bleek nagenoeg alleen te staan in die mindset. Zoals zo vaak stonden partner en ouders niet te juichen. Abortus was toch echt de beste keuze voor haar. Ze kreeg te maken met sociale druk, met name vanuit haar familie. Maar Selena bleef in haar kracht staan. Ze wist dat ze dit kon en abortus, daar is ze tegen. "Het hartje klopte al, het had eigen DNA!"

Onverwacht zwanger: hoe het leven van Amalie veranderde

Amalie komt er na drie maanden daten achter dat ze zwanger is. Haar vriend wil het kindje niet houden en de relatie wordt verbroken. De zwangerschap heeft grote gevolgen voor haar studie en leven. Haar beste vriendin Jill wijkt tijdens en na de bevalling niet van haar zijde. Hoe kijkt Amalie terug op deze periode?

Jozefien raakte onbedoeld zwanger

In deze video vertelt Jozefien haar verhaal. Zij raakte onbedoeld zwanger en in deze moeilijke periode twijfelde ze over abortus. Jozefien zocht hulp en het lukte haar om haar leven op orde te krijgen. Inmiddels is haar dochter geboren. „Het geeft me zoveel vreugde om haar te zien genieten. Natuurlijk zijn er ook moeilijke dingen als alleenstaande moeder, maar als ik haar hoor lachen, word ik gewoon blij.”

Mirjam kreeg een dochter met Trisomie 13

In deze video vertelt Mirjam haar verhaal. Mirjam raakt zwanger en is dolgelukkig. Bij de termijnecho heeft de echoscopiste slecht nieuws: hun kindje heeft een verdikte nekplooi. Tien weken mogen Mirjam en haar man voor hun dochter zorgen. „Ik ben zo dankbaar dat we haar hebben mogen leren kennen. Ze was zo geliefd en zo welkom. Rachel is voor altijd in ons hart, tot we haar weerzien.”

Deborah ging naar een abortuskliniek

Deborah was in 2020hét gezicht van de Week van het Leven. Ze raakt in 2016 onverwacht zwanger van haar derde kind en gaat naar een abortuskliniek. "Ik wilde geen kind op dat moment, dus het eerste wat ik dacht was: weg ermee." Om te zien hoe ver haar zwangerschap is, krijgt ze een echo. Tijdens dat moment begint ze te twijfelen over een abortus: „Ik dacht: wow, er is gewoon leven in mij." Deborah zoekt hulp en besluit haar dochtertje geboren te laten worden. „Ik was zo dankbaar toen ik Eden voor het eerst in m’n handen hield. Hoe kon ik hebben bedacht, dat ik haar niet wilde?"

Toch gekozen voor hun kindjes

Bekijk het verhaal van twee onbedoeld zwangere vrouwen, die ondanks de moeilijke situatie toch mochten kiezen voor hun kindje.

Waakster Schreeuw om Leven deelt haar ervaringen bij abortuscentra

Tijdig keuzes maken: wel of geen 20 wekenecho

Heb jij je niet laten testen dan?

Dear future mom

Mijn dochter heeft het syndroom van Down

Tienermoeders

Hoe ontwikkelt een ongeboren kindje zich?

Bekijk de video’s en verwonder je over de prachtige ontwikkeling van een ongeboren kind.

Maak kennis met Baby Olivia!

Je zwangerschap van week tot week

Ted Talks: van conceptie tot geboorte