Video’s

Campagneboodschappen

In deze informatieve video's tonen we enkele belangrijke feiten over de situatie in Nederland rond abortus. Voor de eerste vijf video's geldt het volgende: de afbeeldingen van het ongeboren kind zijn met toestemming overgenomen van LiveAction, https://www.babyolivia.com.

Baas in eigen buik?

Bij abortus is 't nog maar een klompje cellen?

Recht op een veilige abortus?

Mijn lichaam, mijn keuze?

Keuzevrijheid voor abortus?

Rust er een taboe op abortus?

Ieder jaar raken duizenden vrouwen onbedoeld zwanger

Filmpjes over moeilijke keuzes tijdens je zwangerschap

Tijdens een zwangerschap kun je voor allerlei moeilijke keuzes komen te staan. Bijvoorbeeld als je onbedoeld zwanger bent en je een abortus overweegt. Of als je vragen hebt over prenatale screenings. Wil je praten over wat jou is overkomen, zoek je een luisterend oor, wil je advies of heb je hulp nodig? Neem dan contact via het contactformulier. We helpen je graag!

Bonicia koos voor haar kindje

Bonicia is achttien als ze onbedoeld zwanger raakt van haar vriend. Haar moeder ziet de toekomst van haar dochter in duigen vallen en dringt aan op een abortus. Bonicia gaat samen met haar vriend naar een abortuskliniek en als ze de echo ziet, weet ze welke keuze ze wil maken. Francina gaat met haar in gesprek over deze heftige periode in haar leven. Tijdens de Week van het Leven van 2021 vertelt ze haar verhaal.

Onverwacht zwanger: hoe het leven van Amalie veranderde

Amalie komt er na drie maanden daten achter dat ze zwanger is. Haar vriend wil het kindje niet houden en de relatie wordt verbroken. De zwangerschap heeft grote gevolgen voor haar studie en leven. Haar beste vriendin Jill wijkt tijdens en na de bevalling niet van haar zijde. Hoe kijkt Amalie terug op deze periode?

Jozefien raakte onbedoeld zwanger

In deze video vertelt Jozefien haar verhaal. Zij raakte onbedoeld zwanger en in deze moeilijke periode twijfelde ze over abortus. Jozefien zocht hulp en het lukte haar om haar leven op orde te krijgen. Inmiddels is haar dochter geboren. „Het geeft me zoveel vreugde om haar te zien genieten. Natuurlijk zijn er ook moeilijke dingen als alleenstaande moeder, maar als ik haar hoor lachen, word ik gewoon blij.”

Mirjam kreeg een dochter met Trisomie 13

In deze video vertelt Mirjam haar verhaal. Mirjam raakt zwanger en is dolgelukkig. Bij de termijnecho heeft de echoscopiste slecht nieuws: hun kindje heeft een verdikte nekplooi. Tien weken mogen Mirjam en haar man voor hun dochter zorgen. „Ik ben zo dankbaar dat we haar hebben mogen leren kennen. Ze was zo geliefd en zo welkom. Rachel is voor altijd in ons hart, tot we haar weerzien.”

Deborah ging naar een abortuskliniek

Deborah was in 2020hét gezicht van de Week van het Leven. Ze raakt in 2016 onverwacht zwanger van haar derde kind en gaat naar een abortuskliniek. "Ik wilde geen kind op dat moment, dus het eerste wat ik dacht was: weg ermee." Om te zien hoe ver haar zwangerschap is, krijgt ze een echo. Tijdens dat moment begint ze te twijfelen over een abortus: „Ik dacht: wow, er is gewoon leven in mij." Deborah zoekt hulp en besluit haar dochtertje geboren te laten worden. „Ik was zo dankbaar toen ik Eden voor het eerst in m’n handen hield. Hoe kon ik hebben bedacht, dat ik haar niet wilde?"

Toch gekozen voor hun kindjes

Bekijk het verhaal van twee onbedoeld zwangere vrouwen, die ondanks de moeilijke situatie toch mochten kiezen voor hun kindje.

Waakster Schreeuw om Leven deelt haar ervaringen bij abortuscentra

Gesprek over onbedoeld zwanger worden

Ongewenst zwanger? Je hebt opties!

Tijdig keuzes maken: wel of geen 20 wekenecho

Heb jij je niet laten testen dan?

Dear future mom

Mijn dochter heeft het syndroom van Down

Tienermoeders

Hoe ontwikkelt een ongeboren kindje zich?

Bekijk de video's en verwonder je over de prachtige ontwikkeling van een ongeboren kind.

Maak kennis met Baby Olivia!

In de campagnevideo's van de Week van het Leven 2021 hebben we met toestemming van Live Action

Je zwangerschap van week tot week

Ted Talks: van conceptie tot geboorte

Wat weet jij over het thema?

Feiten en fabels over abortus

Ik heb een baasje in mijn buik

Wanneer begon jouw hart te kloppen?

We verliezen mensenlevens op grote schaal

Uur van licht

Heb jij een heldere kijk op het leven?

Ieder leven is waardevol

Zuster Nadiya: Ieder mens is belangrijk

Wat weet jij allemaal over het ongeboren leven en abortus?

Mars voor het Leven

De Mars voor het Leven is een jaarlijks terugkerend evenement, waarin duizenden meelopen in een stille tocht voor ongeboren kinderen en betere hulp aan onbedoeld zwangere vrouwen.

Mars voor het Leven 2020 | De Highlights

Mars voor het Leven 2020

Maake Rosendal, in gesprek over abortus

Kees van Helden sprak tijdens de Mars voor het Leven 2018

Kees van der Staaij (SGP) sprak tijdens de Mars voor het Leven 2018

Kees van der Staaij interview tijdens Mars voor het Leven 2018

Gert-Jan Segers spreekt op de Mars