Reclame Code Commissie wijst klachten af

13 december 2021

Tijdens de Week van het Leven kwam er een recordaantal klachten binnen bij de Reclame Code Commissie over de campagneboodschap van de Week van het Leven 2021: bekijk het eens van de andere kant! De Reclame Code Commissie heeft de klachten in behandeling genomen en wijst in haar beslissing de klachten af.

De klagers noemden de campagne ‘misleidend’ en in strijd met de goede smaak en het fatsoen. De Reclame Code Commissie stelt echter dat van misleiding geen sprake is. De boodschap in de campagne is duidelijk en niet in strijd met de vrijheid van meningsuiting. De klachten worden daarom afgewezen. Dat betekent dat we daarom graag met volle overtuiging doorgaan met de Week van het Leven.

Diederik van Dijk, voorzitter van het Platform: ‘Alle ingediende klachten tegen de campagne van de Week van het Leven zijn door de Reclame Code Commissie afgewezen. Daar zijn we blij mee. De campagne vóór het ongeboren leven en vóór betere hulp aan onbedoeld zwangere vrouwen gaat door. Beslist, liefdevol, fatsoenlijk en feitelijk correct!’