Crowfunding voor campagne Week van het Leven gestart

29 augustus 2020

De Week van het Leven is inmiddels een begrip en vindt dit jaar plaats van 8 t/m 14 november 2020. Met een indringende, liefdevolle videoboodschap via landelijke mediakanalen en advertenties in dagbladen wordt dit jaar opnieuw aandacht gevraagd voor betere hulp aan vrouwen die onbedoeld zwanger zijn én voor hun ongeboren kindje. De crowdfundingsactie om de benodigde €150.000,- voor deze campagne bij elkaar te krijgen, is vandaag gestart.

Diederik van Dijk, voorzitter Platform Zorg voor Leven: “De boodschap vóór het leven is krachtiger dan ieder ander verhaal. We zien echter ook de tegenkrachten toenemen. Dat hoeft ons niet te ontmoedigen, maar het laat wel zien dat het geluid vóór het leven meer dan ooit nodig is. Ik roep iedereen daarom op de campagne mogelijk te maken met een gift! Mensen die zich hierbij inschrijven voor de nieuwsbrief, krijgen bovendien een mooi toerustingspakket cadeau met handvatten voor een goed gesprek over de bescherming van ongeboren leven.”

Dit jaar staat het verhaal van Deborah centraal in de campagne. Toen zij ongewenst zwanger werd, leek abortus voor haar de enige oplossing. Dankzij goede hulp kon zij tóch kiezen voor haar kindje! Haar dochtertje Eden is inmiddels drie jaar. Deborah: “Ik ben zo blij dat ik hulp heb gekregen! Eden is echt een verrijking in ons leven. Daarom hoop ik dat iedere ongewenst zwangere vrouw dankzij deze campagneboodschap weet: er is een veel betere oplossing voor mij en mijn kindje mogelijk dan abortus. Uit ervaring weet ik dat het kíndje vaak niet ongewenst is, maar de situátie waarin de vrouw zich bevindt. Als er maar één vrouw is die door het horen van mijn verhaal voor haar kindje kiest, dan is de campagne al geslaagd!”

Tegelijkertijd met de crowfundingsactie start een petitie waarin de politiek wordt opgeroepen om de hulp aan onbedoeld zwangere vrouwen en hun ongeboren kinderen te verbeteren. Van Dijk:
“Nog te vaak worden deze vrouwen niet gewezen op alternatieven voor het plegen van een abortus. Dat moet anders en beter! Na afloop van de Week van het Leven zullen we deze petitie aanbieden aan de Tweede Kamer en aan minister Hugo de Jonge. Daarom roep ik mensen op: teken deze petitie en maak het verschil voor vrouwen en hun ongeboren kinderen!”

Van Dijk doet een bijzonder appel op alle kerken om mee te doen aan de campagne voor het ongeboren leven. “Iedere kerk kan voluit opkomen én bidden voor het ongeboren leven, zoals dat van God is geschonken. Schenk daarom aandacht aan dit thema in preken, tijdens catechisatie en bij verenigingen. En plaats de Week van het Leven op het collecterooster.”

De Week van het Leven wordt onder verantwoordelijkheid van Platform Zorg voor Leven georganiseerd door de NPV – Zorg voor het leven, Schreeuw om Leven, de ChristenUnie, de SGP, Samen-Leven en de RMU, met steun van steeds meer organisaties, bedrijven en personen die het leven een warm hart toedragen. Van Dijk: “Ik vind het heel bijzonder om te merken dat dit doel velen met elkaar verbindt. Dit jaar zijn er bijvoorbeeld meer media dan ooit die zich bij ons hebben aangesloten en bereid waren de crowdfundingscampagne onder de aandacht te brengen van hun lezers, bezoekers en luisteraars. We zijn al deze vrienden voor het leven erg dankbaar. Hierdoor is het niet meer een campagne van enkele organisaties, maar een breed gedragen initiatief van iedereen die zich wil inzetten voor een betere bescherming van het ongeboren kind! Ik zou zeggen: sluit je ook aan bij deze mooie beweging!”