Mars voor het Leven

12/11/2022

Net als ieder jaar wordt de Mars voor het Leven traditiegetrouw gelopen aan het einde van de Week van het Leven. Dat is dit jaar op D.V. 12 november 2022. In een stille tocht door Den Haag laten duizenden mensen weten grote moeite te hebben met de abortuspraktijk in Nederland. De boodschap is dan ook: voor het leven.

 

Voor de 30e keer organiseert Schreeuw om Leven de Mars voor het Leven. Dit jaar zal die opnieuw worden gelopen in Den Haag. Om 11.00 uur start op het Malieveld het podiumprogramma dat als doel heeft om te informeren en te bemoedigen. Diverse sprekers hopen hieraan hun bijdrage te leveren: Mirjam Bikker (CU), Jan Kloosterman (RMU), Selena van der Klis (tienermoeder), Chris Stoffer (SGP) en Arthur Alderliesten, (Schreeuw om Leven). Ook zal er veel gezongen worden, onder begeleiding van Mark Brandwijk en Tenira Sturm. De presentatie is in handen van Frans de Koeijer.

De Mars zelf, die in stilte gelopen wordt, begint en eindigt op het Malieveld en leidt onderweg langs onder meer het Tweede Kamergebouw en de Hofvijver. Het geheel zal ongeveer rond 14.30 uur worden afgesloten.

Arthur Alderliesten, directeur van Schreeuw om Leven, roept op om massaal aanwezig te zijn. ‘Abortus blijft een open zenuw in onze samenleving. Er kan nauwelijks over gesproken worden en de weerstand op kritisch geluid op abortus wordt groter. Daarom is de Mars voor het Leven zo belangrijk. Met elkaar kunnen we Nederland onze stem laten horen en zo opkomen voor het ongeboren kind. Én voor goede hulp rond onbedoelde zwangerschap en na een abortus. Hoe massaler de opkomst, hoe krachtiger onze stem! Zo kunnen we onze verantwoordelijkheid nemen in ons verlangen naar een samenleving waarin abortus onnodig en ondenkbaar is.’

Het podiumprogramma, van 11.00 uur tot 12.00 uur, wordt live uitgezonden via de YouTubekanalen van Schreeuw om Leven, het Reformatorisch Dagblad en de Reformatorische Omroep.

 

Zie voor meer informatie over de mars: www.schreeuwomleven.nl/mars

Bekijk hier de Poster Mars voor het Leven 2022